احتمالاً تو هم از اون دسته افرادی باشی که موقع خرید لوازم تحریر خارجی یا ایرانی، بین کیفیت و قیمت و برندهای پیشکسوت مردد میشی و شاید اصلاً به برندهای جدید فرصت آنالیزشدن رو هم ندی.
در این مقاله من به بررسی برخی مزایا و معایب میپردازم تا نهایتاً به تو کمک کنم تا از امروز به بعد، بین لوازمتحریر خارجی یا ایرانی گیر نکنی و انتخابی هوشمندانه و بهدور از کلیشههای قدیمی داشته باشی.
قبل از هر چیز، لازمِ توجهت رو به این نکته جلب کنم که بازار لوازمتحریر بسیار پر رونق و بهتبع اون، بسیار بزرگ و پر محصول هست. برندهای نامآور و قدیمی با انواع مدلها در بازار حضور دارن و همیشه خودنمایی میکنن که گاهی به همین واسطه من و تو اصلاً برندهای جدید رو نمیبینیم.
مسئله مهم اینکه هر برندی ممکنه برای همه محصولاتش زبان زد نباشه، بنابراین نمیتونیم فقط با دید “نام برند” بین لوازمتحریر خارجی یا ایرانی انتخاب کنیم.
به طور مثال، همه ما میدونیم که دفتر پاپکو از نظر جنس و کیفیت رتبه بالایی داره، اما ممکنه در همون لحظه، با همون کیفیت، برندی ناشناس (ایرانی یا خارجی) با قیمت پایینتر محصولی مشابه رو عرضه کرده باشه که اصلاً من و تو نگاهمون هم بهش نمییوفته؛ چرا؟ چون ما بهصورت ناخودآگاه سمت چیزی میریم که برامون آشناتر باشه.
باتوجهبه موارد بیان شده، ترجیح میدم مقاله رو به بخشی هدایت کنم که مزایا و معایب لوازمتحریر خارجی یا ایرانی در اون بررسی میشه تا در انتخاب بین محصولات تحریرجو بهتون کمک کرده باشم.
مزایای خرید لوازمتحریر ایرانی
همونطور که مشخصه میخوام قبل از هر چیز در مورد مزایای لوازمتحریر ایرانی برات بگم. این روزها و شاید بشه بهجرئت گفت که بعد از محدودیتهای واردات و صادرات، تولید محصولات ایرانی خیلی زیاد شد.
این محصولات یا برندهای نوظهور، گاهی اصلاً خوب نبودن و بعضی از اونا یه جوری تو دل مردم جا باز کرد که بیاوببین. در ادامه به صورتی موردی بهتون میگم که چرا لوازمتحریر خارجی یا ایرانی نباید دغدغه اصلی زمان خرید باشه.
طرحهای بومی و ایرانیزه
از مزایای لوازمتحریر ایرانی اینکه باتوجهبه سلیقه خود ما طراحیشدن. یعنی مثلاً اگر یه تایمی ترندترین در دل جوونای ایرانی “گروه بیتیاس” باشه، کارخونهها میان از این طرح برای روی جلد خیلی از محصولاتشون استفاده میکنن.
حالا این ترند بازار لوازمتحریر خارجی یا ایرانی نداره چون هدف نهایی تأمینکنندههای کالا، فروشه و چی بهتر از برآوردهکردن نیاز مخاطبای ایرانیاش و همسو کردن محصولاش باسلیقه اونها هست؟ پس فک کنم متوجه شدی و دیگه نیاز به توضیح بیشتر نیست.
قیمت ارزانتر
تعارف که نداریم، ما با کلی کشور محدودیت دادوستد داریم و همین باعث میشه هر چیز خارجیای گرونتر از قیمت واقعیاش باشه. حالا این وسط درسته که تولیدکننده بعضی از مواد اولیهاش رو وارد میکنه و از گرونی نمیتونه فرار کنه اما بازم جای شکرش باقی که یسری لوازم در ایران هست و بهخاطر همین همقیمتها یه مقدار کنترلشدهتر هستن.
کیفت قابلرقابت
ببین، همین که من و تو بین لوازم تحریر خارجی یا ایرانی فکر میکنیم و دنبال فهمیدن دلیل انتخابمون میگردیم؛ خودش یه دلیل بزرگه برای اینکه تأمینکنندهها برن دنبال رقابتی کردن بازار و اگر کیفیت مناسبی ندارن، بهسرعت تو این مورد هم مخاطبشون رو راضی کنن.
پس اینکه کیفیت محصولات ایرانی به طور کامل نتونسته رقبای خارجی خودش رو از راه به در کنه، درسته، اما اینو میدونیم که کیفیت برخی محصولات ایرانی حتی از یسری محصولات درجهدو و یک چینی هم بهتره، تازه به همینجا ختم نمیشه، چنانچه یه روز خبری از تعدد تولیدکننده ایرانی نبود، یه روزی هم ممکنه خبری از برند خارجی در ایران نباشه.
محصولات سفارشیسازی
کارخونه توی کشور خودته و این یعنی بهعنوان یه خریدار تکی و تیراژ پایین، میتونی باب سلیقهات به تولیدکننده فیدبک بدی و ازش بخوای محصول موردنظرت رو در سریهای بعدی تولید کنه.
تازه اگر این وسط، تو یه مشتریِ خرید تکی نباشی و هدفت عمده باشه، کارخونه میاد دقیقاً باب نظر خودت محصولاتی رو بهصورت سفارشی تولید و تمام سعیاش رو میکنه که رضایت تو جلب بشه.
پشتیبانی در دسترس
وقتی تولیدکننده کنار خودت باشه، با یه تماس میتونی نظرت رو در مورد محصولاتش بگی، انتقاد کنی، پیشنهاد بدی و به طور کل برای بهبود کالا با پشتیبان در ارتباط باشی.
تازه اگه این وسط محصولی که خریدی هرگونه مشکل فنی هم داشته باشه، هم میتونی به خودشون بگی و بخوای برات مشکل رو رفع کنن یا کالا رو عوض کنن، هم میتونی بهسادگی از برند یا محصول بیکیفیت شکایت کنی، چون تعیین استاندارد تولید اون محصول توسط کشور خودت انجام شده.
معایب خرید لوازمتحریر ایرانی
فرقی ندارد که انتخابت لوازمتحریر خارجی یا ایرانی باشه، چون در هر دو حالت معایبی هست؛ اما اینکه تو کدام را عیب کماهمیتی بدانی مهم است. در ادامه برخی از معایب و نقاط ضعف محصولات نوشتافزار ایرانی را بیان میکنم؛ اما لازم است توجه داشته باشی که این مطالب عمومیت ندارد و ممکن است برخی از کالاها نمونه نقض باشند.
مشکلات در کیفیت
لوازمتحریر ایرانی گاهی از نظر کیفیت به درجه مطلوب نمیرسند و همین امر دلیلی میشود که برخی از مصرفکنندگان آنها را تهیه نکنند. البته بهتر توجه کنی که محصولات خارجی در صورت بروز هرگونه مشکل در خط تولید، بهصورت استوک به فروش میرن.
در مقابل محصولات ایرانی، آن هم اگر تولیدکننده خوبی داشته باشند، در صورت هرگونه مشکل به حراج گذاشته میشوند. این در صورتی است که حراج لوازمتحریر خارجی یا ایرانی با هم تفاوت زیادی دارند.
بین تمام این اتفاقات، دلیل دیگری هم وجود دارد که کیفیت محصولات ایرانی را با مشکل مواجه میکند. مواد اولیه برخی از کالاها اصلاً در ایران وجود ندارد، بنابراین در بین این محدودیتها تلاش تولیدکننده برای ورود آن با مشکل مواجه شده و منجر به استفاده مواد اولیه بیکیفیت میشود.
یادتون نره که یسری دستگاهها هم واردشدن و وقتی خط تولید به مشکل میخوره، پشتیبانی دمدستی ندارن که همینم مزید بر علت که چرا برخی تولیدکنندهها با تمام زورشون میخوان بگن اگر بین لوازمتحریر خارجی یا ایرانی موندی؟ بیا و به من اعتماد کن اما گاهی موفق نیستن.
تنوع محدود در انواع لوازمتحریر
جدای از تمام خوبیهای طراحی محصولات ایرانی و قیمتشون، میشه به جرات گفت که محصولات خارجی تنوع بیشتری دارن. اینجاست که انتخاب بین لوازمتحریر خارجی یا ایرانی یکم به چالش کشیده میشه که طبیعی هم هست. یک کشور در مقابل محصولات کلی کشور دیگه در جهان، خوب قیاس خوبی نیست، نه؟
منم موافق این نوع مقایسه نیستم؛ اما واقعیت همینه و چین این وسط با کلی کالای جدید و متنوع هر روز تن و بدن بازار و تولیدکنندهها رو میلرزونه، البته کیفیت خیلی خوبی رو ارائه نمیده.
مزایای خرید لوازمتحریر خارجی
وقتی پای خریدکردن به میون میاد، همه ما بهسرعت به دنبال بهترین میگردیم. اینکه انتخاب شما نهایتاً خرید لوازمتحریر خارجی یا ایرانی هست رو نمیدونم اما میدونم که برای داشتن خرید بدون پشیمونی باید محصولات رو بشناسیم یا حداقل بدونیم کدوم بهتر از بقیه هست. پس بریم و باهم مزایای محصولات نوشتافزار خارجی رو پیدا کنیم.
کیفیت
عموماً لوازمتحریر خراجی از کیفیت بالاتری برخوردارند و دلیل این امر این است که مواد اولیه و دستگاههای تولید آنها بهتر بوده. این موهبت که در انواع نوشتافزار و ابزار تحریر وجود دارد، باعث شده افراد بسیاری که طول عمر وسایل اولویت آنهاست را به سمت خود بکشاند.
تنوع بالا در انواع
لوازمتحریر خارجی تنوع بیشتری دارد که این امر کاملاً طبیعی است؛ زیرا یک کشور در مقابل چندین کشور مقایسه میشود. البته همه انواع لوازمتحریر به بازار ایران وارد نمیشوند و همین امر تا حد زیادی دست خریداران را در انتخاب میبندد.
توجه به محیطزیست
همانطور که میدونی برای تولید لوازمتحریر اولین مواد اولیه که استفاده میشه، چوب هست. همین امر سبب شده که ضربهای به محیطزیست وارد بشه و بهخاطر بودن سازمانهای بسیار فعال در کشورهای خارجی، تمام دقت بر این است که فضای سبز تخریب نشده و از درختهای پرورشی استفاده شود.
بنابراین، اگر طرفدار محیطزیست باشی قبل از خرید لوازم تحریر خارجی یا ایرانی به تجزیهپذیر بودن و مواد اولیه اون دقت میکنی تا کمترین آسیب رو به زمین برسونی.
معایب خرید لوازمتحریر خارجی
همانطور که باید فواید ابزاری که استفاده میکنی رو بدونی، بهتره از معایبی که داره هم مطلع باشی. با دونستن همین موارد کوچیکه که میتونی بین خرید لوازمتحریر یا خارجی یا ایرانی انتخاب کنی. پس اگه موافق باشی بریم تا با هم معایب ابزار تحریر خارجی رو بررسی کنیم.
دسترسی کمتر
واردات لوازمتحریر خارجی به کشور ما سخت است و گاهی مجبوریم بین برند و مدلهای کمی انتخاب کنیم. گاهی هم انواع محصولات فیک وارد بازار ما میشه که تشخیصش از کالای اصل بعضاً بسیار سخت هست.
بهخاطر همین هم میشه گفت یکی از معایب محصولات خارجی که اصلاً تفاوتی نداره لوازمتحریر باشه یا عروسک یا… همین دسترسناپذیر بودن اونهاست.
قیمت بالای لوازمتحریر
کاملاً مشخصه که وقتی محصول خارجی از گمرک رد میشه و به دست ما میرسه، یسری مالیات و عوارض و… بهش میخوره که قیمتش رو بالاتر میبره. اینجاست که بین لوازم تحریر خارجی یا ایرانی خیلی تفاوت بزرگ میشه.
سخن پایان
اینکه تو کدوم محصول رو انتخاب میکنی کاملاً سلیقهای هست. به علاوه نمیشه گفت یک برند در تمام کالاهای تولیدیاش عالی عمل کرده، بالاخره یکی دو تا محصول از یه برند ممکنه بد باشن.
پس وقتی داری خرید لوازمتحریر خارجی یا ایرانی رو انجام میدی بهت پیشنهاد میکنم اول اینکه به برخی برندها فرصت امتحانشدن بده؛ دوم اینکه نگاه کلی نداشته باش چون شاید مثلاً خودکار پنتر عالی باشه اما رواننویس کنکو بهتر از اون، پس انتخابت بیشتر بر اساس تجربه خوب از محصول باشه و نه اسم بزرگی که توی بازار داره.